Saturday, 17 December 2011

"Kimberly, you can do it baby"...

Posted by karmilaillang at Saturday, December 17, 2011

Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?


Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.







Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan? SubhanaAllah ^-^




15 comments:

Pinung is VizarD on 17 December 2011 at 19:38 said...

AlLah Maha Besar..
hidup dan mati dibawah kekuasaan-Nya

Mohd Sukur Ibrahim on 17 December 2011 at 19:46 said...

sangat terharu ok...

ain fathihah on 17 December 2011 at 21:11 said...

salam. sebenarnya, bkn berusia 15minggu. tapi dilahirkan awal 15minggu. tidak cukup 40mggu dlm kandungan. jadi, janin ni berusia 25mggu masa dilahirkan. hehe.

Yumida on 18 December 2011 at 15:32 said...

x sangka kn...begitu besarnya kuasa Allah...

follow here

Dyla Qistina on 18 December 2011 at 20:36 said...

Masya Allah... terharu dengan penulisan ini. salute dengan bongkaran cerita-cerita yang membuatkan kita menghargai nyawa manusia. Thank you atas sharing.

RazFiRa on 18 December 2011 at 22:13 said...

aduhhhh rase nak nangis tgok gambar pertama tu... kuasa tuhan siapa yang mampu mengatasinya kan ?

zati embong on 19 December 2011 at 18:41 said...

kekuasaan Allah.

dill on 19 December 2011 at 21:08 said...

subhanallah..kimberly, i know you can do it :)

dill.

~SaL IjOu~ on 19 December 2011 at 22:05 said...

Maha suci Allah..x terkata~

ABU on 19 December 2011 at 22:09 said...

aku tergamam kejap... subahanallah...

ikatankasihku on 19 December 2011 at 23:54 said...

tak sangka sgt..
inilah kuasa ALLAH yg maha agung

Saddila on 20 December 2011 at 01:33 said...

subhanallah . tak sangka . allah maha menguasai semua .

Titisan Hujan on 20 December 2011 at 14:48 said...

kuasa Allah

Sweet N Pretty on 21 December 2011 at 16:35 said...

subhanallah. anak saya meninggal dalam perut masa umurnya 16 minggu:(

:: WaKiWa :: on 23 December 2011 at 02:27 said...

baru terbca cite ni. nice info. thumbs up for u. kuasa Allah kan ape2 pon bole jd. :)

Post a Comment

 

Anugerah Cinta Copyright © 2012 Design by Asrarqulub Arts Asrarqulub Arts