Saturday, 28 January 2012

10 Minuman Kopi yang Paling Sedap

Posted by karmilaillang at Saturday, January 28, 2012
Salam berhujung minggu, kalau sudah namanya hujung minggu kena santai-santai sambil minum kopi, pasti stress kerja boleh hilang, dah macam entri orang-orang tua pulak bila cerita pasal kopi-kopi ni..Tapi sekarang ni bukan setakat orang tua ja yang gemar minum kopi, orang muda pun sama jugak layan kopi. Tapi kopi orang muda tak ada la macam standard kopi O, kopi panas, atau kopi ais yang macam orang-orang tua dok minum time lepak kat kedai kopi tu.

Ikut zaman la kan, kopi sekarang pun dah semakin canggih..Kalau tengok kat Starbuck, old town, ipoh old town dan cafe yang ada semua menyedia kopi-kopi ikut zaman ^-^, macam-macam nama ada..Ada yang nama latte, cappucino, mocha, white coffee dan macam-macam lagi la nama baru..

Tapi kalau setakat nama jak yang sedap, rasa dia entah apa-apa pun tak guna jugak..So, hari ni nak share dengan semua minuman kopi yang paling sedap dan yang paling orang suka..Jom baca =D


10.  Caramel Latte





9.  Java Coffee Float.




8.  Marble Mocha Macchiato





7.  Frappucino





6.  Cafe Helado





5.  Spicy Chai Latte.





4.  Frosty Mochas




3.  Coffee Milkshake




2.  Mint Cocoa Coffee.




1.  Irish Coffee




enjoy your choice. Kalau dapat buat sendiri rasa-rasanya ada test sama tak dengan yang 10 kopi tersedap ni =D

7 comments:

Mak Usu on 28 January 2012 at 18:02 said...

Sedapnya.. Lame xminum kopi..
Nak pergi starbucks..

whitecappuccino on 28 January 2012 at 20:42 said...

best! semua kopi akak suka..

Tea on 29 January 2012 at 07:10 said...

Eh... Teh lagi sedap tauuuuu!

Teh O sgt sedap..
Teh tarik perrrrrgghhh..
Teh Ais...
Teh 3 layer..
Teh Stroberi..
Teh lemon..
Teh anggur..
Teh apple..
Teh durian...
Teh rambutan .. Dan byk lagi...


Ia murahhhh.. Jauh lebih murah dr kekopi tuh!
Minumlah teh

nUr aDiLa on 29 January 2012 at 09:05 said...

mak aihhh...meleh air liur tgk kopi2 tuh..^^

NorHayati on 29 January 2012 at 20:30 said...

amboi...sedapnya hehe http://sayap-kehidupanku.blogspot.com

karmilaillang on 30 January 2012 at 11:05 said...

kopi memang sedap...

karmilaillang on 30 January 2012 at 11:06 said...

cik Tea - ada nada jeles dekat ctu, tidk dinafikan tea pun bnyk kebaikan tp rasanya kopi lebih kot hihiihihi

Post a Comment

 

Anugerah Cinta Copyright © 2012 Design by Asrarqulub Arts Asrarqulub Arts