Thursday, 15 March 2012

Sujud dari segi saintifik

Posted by karmilaillang at Thursday, March 15, 2012

SEORANG DOKTOR NEUROLOGI MENEMUI KEAJAIBAN ALLAH..

Seorang doktor di Amerika Syarikat telah MEMELUK ISLAM kerana beberapa keajaiban yang ditemuinya dalam penyelidikannya..dia amat kagum dengan penemuan tersebut, sehingga tidak dapat diterima oleh akal fikiran..dia adalah seorang Doktor Neurologi..setelah memeluk Islam, dia amat yakin akan perubatan secara Islam dan dengan itu telah membuka sebuah klinik yang bertemakan "Perubatan Melalui Al-Qur'an" .

 Kajian perubatan melalui Al-Qur'an membuatkan ubat-ubatannya berteraskan apa yang terdapat di dalam Al-Qur'an..di antara kaedah-kaedah yang digunakan termasuklah berpuasa, madu lebah, biji hitam (black seed) dan sebagainya.

Apabila ditanya bagaimana dia TERTARIK untuk memeluk Islam, maka doktor tersebut memberitahu bahawa semasa beliau melakukan KAJIAN URAT SARAF, terdapat beberapa urat saraf di dalam otak manusia yang tidak dimasuki oleh darah..padahal setiap inci otak manusia memerlukan darah yang cukup untuk berfungsi secara NORMAL..

Setelah membuat kajian yang memakan masa, akhirnya beliau mendapati Bahawa darah tidak akan memasuki urat saraf di dalam otak manusia melainkan pada ketika seseorang itu sedang SUJUD semasa mengerjakan SOLAT..

Urat tersebut memerlukan darah hanya untuk beberapa sukatan yang tertentu sahaja..ini bermaksud bahawa darah hanya akan memasuki urat tersebut mengikut KADAR WAKTU SOLAT yang diwajibkan oleh Islam..


Begitulah KEAGUNGAN ciptaan Allah..tidak menunaikan solat, menyebabkan otaknya tidak akan dapat menerima darah yang secukupnya untuk berfungsi secara normal..KEJADIAN MANUSIA ini sebenarnya adalah untuk menganuti agama Islam "SEPENUHNYA" kerana sifat fitrah kejadiannya memang telah dikaitkan oleh Allah dengan agamaNya yang indah ini..

p/s : SOLAT itu mendekatkan dirimu dengan PENCIPTAMU..:)
 

3 comments:

lieynanilaz on 15 March 2012 at 11:31 said...

memang satu keajaiban...banyak rahsia yg terkandung dalam solat...

MaiZATuL ASniDA on 15 March 2012 at 15:51 said...

Tu la keajaiban ciptaan tuhan dan rahsianya.. :)

lia on 15 March 2012 at 16:22 said...

slalu b'doa masa sujud...

Post a Comment

 

Anugerah Cinta Copyright © 2012 Design by Asrarqulub Arts Asrarqulub Arts