Friday, 15 September 2017

happy Aniversary #1

Posted by karmilaillang at Friday, September 15, 2017
Kahwin ni dik macam ni..
Ada masa bahagia dan senyum sampai ke telinga 
Ada masa bergaduh sampai rumah macam nak runtuh πŸ˜¬
Ada masa ribut datang dengan goncangan pelakon tambahan πŸ˜’
Ada masa mak mertua datang bertandang dan tinggalkan sedikit kesan πŸ˜’
Ada masa mak sendiri beri sedikit pandangan dan menantu pun tersenget hati sambil memendam πŸ˜–
Ada ketika ipar duai mulut macam celaka πŸ˜•
Ada masa rasa nak lari tinggalkan anak tinggalkan pasangan πŸ˜…
Ada masa macam menyesal tapi tak boleh nak patah balik ke belakang πŸ˜±
Ada masa rasa macam beruntungnya kahwin dengan pasangan πŸŒΊ
Ada masa rasa apasal lah macam ni kehidupan πŸ€”
Ada masa duit tak cukup nak makan jauh sekali nak berjalan2 πŸ’°
Ada masa bila tengok anak rasa berbaloi hutang perkahwinan πŸ’Έ
Ada masa rasa romantik macam dalam dunia perfileman πŸ˜
Ada masa basah lenjun dua orang sebab naik motor dalam hujan. Berhenti kat traffic light nampak ada couple acah2 romantik dalam kereta padahal tak jadi kahwin in the future πŸ˜œ
Macam tu kahwin dik. Banyak suka dan banyak jugak duka 
Orang bertahan bukan sebab harta tapi sebab tanggungjawab to each other. Sebab sayang anak dan mahu anak ada ibubapa. Sebab dah janji pada diri akan bersama dalam duka dan suka.
Dalam filem cinta tu 2 jam aje. Dia tak tunjuk anak berak pukul 3 pagi. Dia tak tunjuk anak melalak tak henti2. Dia tak tunjuk korek tabung sebab nak beli nasi. Dia pun tak tunjuk waktu gaji selesai dalam masa sehari.
Realiti tak sama dengan fantasi πŸ’‘
Kepada yang dah berkahwin, doalah perkahwinan kalian sampai ke jannah.
Kepada yang belum berkahwin, ada masanya jodoh tiada itu adalah rahmah.
Kepada yang nak sangat berkahwin, mohonlah kepada Allah.
Kepada yang tengah dalam proses penceraian, moga Allah yang memegang hati manusia menunjukan jalan yang betul dan benar.
copy#


1 comments:

Kontengaptek on 20 October 2018 at 04:36 said...

Hello Everybody

this is

nice content

please visit

my blog

Post a Comment

 

Anugerah Cinta Copyright © 2012 Design by Asrarqulub Arts Asrarqulub Arts