Thursday, 29 January 2015

Bukan kerana memilih tetapi perlu berfikir...

Posted by karmilaillang at Thursday, January 29, 2015


Menikah adalah bab mengambil keputusan. Mengambil keputusan setelah engkau melakukan proses pencarian.
Tidak ada manusia sempurna. Memang tiada. Akan selalu ada kekurangannya. Jika engkau melihat satu gadis cantik, di tempat lain juga ada gadis yang cantik malah mungkin lebih cantik. Jika engkau tertarik dengan seorang pemuda tampan, di tempat lain juga ada pemuda yang tampan malah mungkinlebih tampan.
Engkau sebenarnya hanya memerlukan seseorang yang akan menemanimu, mengerti dirimu, dapat menerima keadaanmu, mahu menjadi sahabatmu dalam suka dan duka, melewati hidup bersama dalam segala keadaannya.
Engkau tidak memerlukan seseorang yang sempurna untuk menjadi suami atau isterimu, kerana memang tidak ada lelaki sempurna, tidak ada juga perempuan sempurna.
Siapapun yang engkau pilih untuk menjadi pendamping hidupmu, dia pasti memiliki kekurangan. Sebagaimana dirimu juga memiliki kekurangan.
Maka jangan pernah berharap kesempurnaan dari manusia. Sebab kesempurnaan hanya milik Allah.
Engkau hanya perlu memutuskan untuk memilih seseorang yang mencintaimu kerana Allah. Menemanimu kerana Allah. Dan membahagiakanmu kerana Allah.
Semoga aku dan engkau mendapat pasangan yang soleh/solehah. Lalu terbentuknya keluarga yang sakinah mawaddah warahmah. Serta kelak dimasukkan ke dalam syurga yang terindah.
Aamiin...

kredit Zonkuliah

1 comments:

Unknown on 12 April 2015 at 20:12 said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment

 

Anugerah Cinta Copyright © 2012 Design by Asrarqulub Arts Asrarqulub Arts